Křivý kostelík

Křivý kostelík

Anotace: Básnička o špatně postaveném kostelíku

Sbírka: Verše z bytu

Kostelík se hrbí pod údery
těžkých srdcí litých zvonů
smutné jsou u nás večery,
když vyzvání na sto honů

Křivé mu postavili základy,
div se nezřítí dolu ze svahu
krásné jsou za večerů západy,
nežli slunce zmizí z dosahu

S večerem se kostelík ztratí,
jen stínová silueta z něj zbyla
slunce mu křivou podobu vrátí
hned od rána mu září zeď bílá
Autor Petr27, 05.11.2021
Přečteno 164x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Friday, Blondý, Iva Husárková, J's ..
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí