Stretnutie

Stretnutie

Anotace: -

Stretnutie

Oblek ešte voní tymianom
v noci sa mi snívalo dokola,
že mal som stretnutie s Pánom
a ty, drahá, si pri mne nebola.

Ach, viem, že ťa trápim. Ja
iba vzadu stojím
nemám v duši pokoja
o svoj život sa bojím.

Vravíš, puste ku mne, malých
nevadí, že s krikom
si môj kalich
rozdáš sa, ako víno svadobníkom.

Plné čaše ponalievam,
usadne vo mne kal, ste moji hostia.
Oddelíš ako vietor zrno plevám.
Darmo sa spravodlivý zlostia.

Iskra viery vo mne ešte dýcha
si stále pri mne, si medzi nami.
V nočnej kráse ticha
stretávam ťa medzi vidinami.

Autor IronDodo, 15.04.2024
Přečteno 40x
Tipy 15
Poslední tipující: cappuccinogirl, Marťas9, Kan, Psavec, CULIKATÁ, Ondra, Frr, Žluťák, Tomcat, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí