Každého cesta

Každého cesta

Cesta je trnitá, přes trny však musím.
Dost mi to ublíží, i tak cestu zkusím.
Dojdu co nejdál, kam vezmou mě nohy.
Dojdu co nejdál, kam sahají mé touhy.

Těžká to cesta, však není úniku.
Na kterouž nemáš vypsanou rubriku.
Jaký jen název té cestě udat.
Každý se tudy též musí vydat.

Je to tak těžké, než dojdeš konci.
Je těžká jak ve dne, taktéž i v noci.
Jaký má název cesta nanž není návod.
Och ano, už vím. Říkejme jí život.

Autor Notimportant, 12.11.2023
Přečteno 180x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, o3_gambit, Iva Husárková, Marťas9, Žluťák, IronDodo, Pettie
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to ťažké, veru.
Krásna báseň!

12.11.2023 00:03:24 | Pettie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí