Anotace: Má oblíbená historická postava ...;-)
Johanka z Arku je pozoruhodná historická postava, a proto by si zasloužila lepší zpracování, než v této básni.
Rytmus žádný, rýmy spíš nic, než moc. Uvítal bych větší propracovanost. Tohle je spíše jako životopis ve verších. Johanka z Arku nabízí mnoho způsobů ke zpracování, k pojetí, stálo by možná za to, se nad tím více zamyslet a více propracovat.
Třeba mě hrozně ruší neustálé opakování Orleáns a vlastně celá ta třetí strofa je ukázka toho, jak by se dala propracovat. Vždyť by jen dobytí Orleáns mohla být sama o sobě báseň. Třeba 7 i více samostatných básní o Johance z Arku. Je vidět, že její život znáš, tak bys to určitě zvládl, já bych musel dohnat pár hodin historie :-).
Takhle je tam toho strašně moc a přitom nic. Jestli rozumíš, co tím chci říct :-).
25.08.2013 17:41:06 | Miro Sparkus