Střet

Střet

Anotace: Tentokráte střet válečníků z jediného časového období.

Sbírka: 50 dní Gomory

Vzplanul můj dům a stáje s ním
Oheň se šířil přístřeším
Navlékl jsem si žhavou zbroj
Vyběhl ven, rozčeřil boj

Sousední kmen napadl ten můj
Všude žhnula ta hrozná sluj
Všude puch popálené kůže
Ukradli nám ženy, naše krásné růže

O přilbici mi kopí řinčela
O hrudní plát se čepel zlomila
Pak někdo ťal mne v tepnu krční
Oni jsou, tak jako my, po krvi lační

Já již nemohl jsem vstáti více
Pro mne zhasly létavice
Do Říše stínů jsem se odebral
O skutcích svých bratří s bohy rozmlouval
Autor Ravena Lupus, 06.02.2016
Přečteno 647x
Tipy 2
Poslední tipující: Markvart, boneslash
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí