Opat kláštera

Opat kláštera

Anotace: Menší noční rabování.

Již mnohokrát stál jsem na pokraji zmaru
Když mocní páni připluli na drakkaru
Na té svižné a děsivé lodi
Jež jak náš Pán po vodě chodí

Měli mocné sekery a tuze ostré nože
Jimiž porazili nejednoho muže
Když pak připluli k nám, tak na mou věru
Zbořili hrady i zdi u klášterů

Připluli po moři ve skrytu noci
Nezněly již steny ku pomoci
Když zněly tmou praskoty kostí
Ohně bylo kol víc než dosti

Ženy křičely a z mužů krev jen tekla
My ocitli se snad na kraji Pekla
Pod rudým nebem rudá krev jen cáká
Zlato ty obry do kostelů láká

Když ráno pak ohlásilo se
Pro ně již bylo na čase
Odpluli s lodí do mlhy zpět
Pro nás se však zhroutil svět
Autor Ravena Lupus, 11.08.2016
Přečteno 397x
Tipy 4
Poslední tipující: Markvart, Philogyny1, Fany, Ormissia
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úplně jsem to viděla před očima :-(, pěkné :-)!

12.08.2016 08:08:01 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí