Vojáčkův boj

Vojáčkův boj

Anotace: Chtěla jsem napsat něco povzbudivého, hrdinství probouzejícího - tak tady jednu máte :-). Letním virózám nazdar!

Vojáčkův boj

Spí, pokojně dřímá v peří
na loži, co ustlali mu,
čelo místy vráska zčeří,
horečky má, taky rýmu.

Spí na místě přiděleném
vojín, jehož tělo skolil
neduh s tuze štědrým věnem;
nabral ho prý u Thermopyl.

Spí, nevzrušen děním kolem,
u lůžka jej děvče stráží.
Dej bůh, že se vrátil z pole,
kde jiní se v leže praží.

Sestra chladí v ohni čelo,
z dálky trubka sytě zní;
kéž to mladé, silné tělo
v lítém boji zvítězí.

Autor Rozmarýna, 18.07.2022
Přečteno 214x
Tipy 15
Poslední tipující: Fráňa Šránek, Discipulos, DH22, Psavec, Nazarian, CULIKATÁ, Fractura cordis aperta, mkinka, šerý, Fialový metal, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí