Gladiátoři

Gladiátoři

Anotace: Vzpomínka na film Gladiátor a seriál Spartakus.

Před vraty už zástup stojí

Bojovníky smrt tam čeká

Koloseum přivítá je

Mezi lidem radost velká

 

Pokud zemřeš, budou jásat

Milují ten krve pach

Sevři meč a nasaď helmu 

Hlavně nesmíš cítit strach

 

Do arény nastupují

Lidé, vozy, divá zvěř

Bojovat do posledního 

Svojí duši Bohu svěř

 

Diváci jsou nadšeni 

Je to pro ně zábava

Velká bitva došla konci

Rázem ticho nastává

 

Císař povstal, zvedá ruku

Jeho gesto rozhodne

Palec nahoru či dolů

Kdo výsledek uhodne

 

Bil jsi se, jak nejlíp umíš

Jen pro jejich potěšení

Teď však míří palec dolů

Víc už tady pro tě není 

Autor fisus, 02.09.2023
Přečteno 136x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, jenommarie, Anfádis
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji za připomenutí filmu. Mé oblíbené.

03.09.2023 16:40:42 | mkinka

Ještě jsem zapomněl na film Ben Hur:-)

03.09.2023 23:28:40 | fisus

To jsem četla i knížku

16.09.2023 11:39:47 | mkinka

Tak teď jsi mě zaskočila. Přiznám se, že jsem nevěděl, že je to natočené podle knihy.

16.09.2023 11:41:13 | fisus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí