"Pitevna"?

"Pitevna"?

Stála bříza vprostřed lesa
U té břízy jeskyně
V jeskyni pak puch se linul tlejícího masa
Holé kosti ozařovaly pochodně
Jež zažehávaly výpary zaschlé krve
Stoupající z usekaných údů prve
Byly ty údy spoutány v železech
Torso s těžkým kamenem na bedrech
Zarylo se do hlíny
Do prachu a špíny
A na výklenku září lebky lícní kosti
Krkavci se masem hostí
Kol ohně dávno zhaslého
Kol popelavého dřeva
Dnes jako dne prvého
Od stropu visí střeva
Pod nimi na hromádce
Žlučník, játra, ledviny
Majitel byl pro krysy chlebodárce
Ty chroupají zuby jak kameny

Tak spižírna lesních mužů zeje
Jak chřtán věčné beznaděje
Jak pitevna mnohých těl
Zemřel vždy ten, kdo ji zřel
Autor Ravena Lupus, 07.02.2016
Přečteno 649x
Tipy 3
Poslední tipující: boneslash, Oxík
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí