Alkohol - metla lidstva

Alkohol - metla lidstva

Anotace: Báseň o různých alkoholických nápojích..

Alkohol
- metla lidstva
Pivo české to je něco,
nevyrovná se mu kde co.
Chválí si ho všichni lidé,
pít se prostě vždycky bude

Slivovica-velký lék,
na hrdlo i žaludek.
Švestky, hrušky, jablka,
z těch se dělá lahůdka.

Víno z hroznů kyselé,
Pak se zpívá vesele.
Dionýsos ten to věděl,
Žen a vín si totiž hleděl.

Becherovka z bylinek,
hořká jako pelyněk.
Léčivou sílu v sobě má,
pro nemocné stvořená.

Ale vodka silná je,
u slabých to nepůjde.
S džusem dobrá kombinace,
nehrozí vám nemocnice.

Jelzin to je sirup sladký,
Patří mezi tlamolepky.
Stejně jako zelená,
Po té nám nic nebývá. (většinou =))

Rum byl dřív jen pro piráty,
ožraly a staré táty.
Dneska s kolou pročpak ne,
..i když pro mě nevábné.

A co vám říká citrón, sůl?
Tequila je zlatý důl.
Z agáve se vyrábí,
pijí ji i Arabi.
Autor Leňórek, 25.04.2008
Přečteno 544x
Tipy 9
Poslední tipující: Frenci, Ta Naivní, Bíša, abcabcabc, Spadlá z nebe
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak tahle mi sedí...paráda...uplně sem dostala chuť na pařby a piti...a na nikho se nevohližeta bezostyšně se vožrat...parádní;D

14.05.2008 21:58:00 | Frenci

super ... jen s tou vodou a džusem to moc nesedí, vzpomeň na Lucku, ta pila hlavně tohle a sanita ji přece jen odvezla

29.04.2008 16:22:00 | Ta Naivní

Vivat!

26.04.2008 17:29:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí