Anně Proletářce

Anně Proletářce

Anotace: taková říkanka na truc, kterou jsem napsal po jednom nepovedeném vztahu...

Jsi tak vzorná, dokonalá, bojím se jen pohlédnout,

každá slečna světa znalá, v mžiku musí poblednout.

 

Jsi pionýrka bez hany, světlým zítřkům věřící,

a nenávidíš pohany, za prachy se kurvící.

 

Jsi tichá jako hladina, jenž hlubiny své ukrývá,

a miluješ i Stalina, jenž v hrobce tiše zahnívá.

 

Oddanost ti srdce zdobí, tvoje víra ze zlata,

ať se lidé klidně zlobí, že je malá vejplata!

 

Světu mír a dětem lásku, do práce vždy s úsměvem,

a pověsíš se na provázku, když nám zruší SSM.

 

Však o lásce víš velmi málo a to ještě z Nezvala,

jednou se ti něco zdálo, potom už jsi nevstala.

 

Hebkou ručkou hladila si Vladimíra Ilíče,

co se potom náhle stalo – on ti sahal do píče!

 

Nadržená stará pana, komunistka věřící,

když sen zmizel, zaražená, pro Lenina truchlící.

 

Víckrát už se nesetkají, smysl všeho pomine,

vlajky míru stále vlají, její víra zahyne.

Autor chinaski38, 10.10.2013
Přečteno 452x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí