Okradený rosomák

Okradený rosomák

Anotace: volně inspirováno dokumentem o rosomácích

 

Vodopád mrazivý nocí hučí

les šumí a voda

z žíly stéká

Stádo karibu na ráno čeká 

Zelená obloha v kožiších

lucidně sténá

 

 

Rosomák hladový pachem lákán

troufne si na soba

strachem nesvázán

Výři vidí, co karibu ne

Další lovec napít se chce

Před ním již rosomák prchá

 

 

Lovci se oči lesknou

boty má z rosomáčích kůží

Soba tu bez práce nalezl

Šel po hluku z boje

Do rána soba stáhl

s kůží, masem se vraceje

 

 

Poklad, jež ve zlato

nelze změnit

Zlata se nenajíš

zlato nehřeje

V osadě radost zavládla

na chýši nová záplata

 

 

 

 

Autor Narragan, 09.02.2024
Přečteno 80x
Tipy 11
Poslední tipující: Stanislav32, paradoxy, Chane, Dračí, Psavec, Breakthru, Žluťák, mkinka, Tomcat
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nevšední téma, které je i hezky napsané. Jsem rád, že jsem četl. :-)

10.02.2024 08:44:40 | Dračí

Tož to mě těší :)

10.02.2024 15:32:43 | Narragan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí