Angelika-"Markýza teskně oděná"

Angelika-"Markýza teskně oděná"

Anotace: ___Madam čokoláda____

Krásná a mladá kdysi byla,
slzy jen zřídka uronila.
Zlaté vlasy až po pas měla,
lásku velkou vždycky chtěla.

"Markýza teskně oděná"se jí říkávalo.
Jí to jen občas rozhněvalo.
Každý muž po ní vážně toužil,
Joffrey se svou láskou soužil.

Manželkou se jeho stala,
láska mezi nimi vzplála.
Na hranici upálen byl,
jen tak krátko s ní žil.

Angelika smutná z toho byla,
dlouho se však netrápila.
Básník Špína pobláznil ji.
Říkal si vítr..tomu se však směji.

I ten se nechal zabít,
obješen byl na náměstí de Gree.
Její oči nechala si slzami prolít.
Když časy byly pro ni zlé.

Madam Čokoláda se z ní stala,
muže pořád stejně milovala.
Filip,její bratranec se do ní zamiloval
a na konec si jí za ženu vzal.

Král však Angeliku Filipovi záviděl,
vždy pokaždé co ji uviděl.
Ve válce ho nechal zabít
a pak mohl tiše slavit.

Dlouho se však neradoval,
i když o ní stál.
Joffrey nebyl zabit,dozvěděla se.
Chtěla ho opět najít a na cestu vydala se.

Zajata byla,prodána do otroctví,
jeden sultán koupil ji s radostí.
Zbičována byla za to,že neposlechla.
Že na útěk se dala,služka zaslechla.

Joffrey Sultánovi nabídnul zlato.
Řekl si náhle:,,To stojí za to".
Za bohatství ji sultán vyměnil
a Joffrey s ní znovu šťastně žil.
Autor Sarishka, 20.01.2009
Přečteno 391x
Tipy 1
Poslední tipující: Thesssinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí