Kéž byl bych

Kéž byl bych

Anotace: bla bla

Kéž byl bych malířem,
Tvou krásu co ztvárnil barvami a štětci,
či archivářem - genealogem,
bych zjistil zda se jí pyšnili i Tvoji předci.

Kéž byl bych kominíkem,
štěstí za dotyk každý den Ti nosil,
či prostým žebrákem,
k nohám se Ti klonil - o almužnu prosil.

Kéž byl bych hercem,
pod balkónem k Tobě - své Julii, pěl ódy,
či návrhářem šatu,
bych oděl Tvé tělo hedvábím dle pařížské módy.

Kéž byl bych kouzelníkem,
opředen tajemnem, pověstmi a fámy,
či snad střelmistrem,
abych zbořil zdi a vše v cestě mezi námi.

Kéž byl bych kovářem,
v plamenech co železnou lásku ková,
či skladatelem operním,
dílem mým o Tobě budiž Osudová.

Kéž byl bych klenotníkem,
v prsten Ti vsadil nejdražší rubín,
či snílkem...poetou,
bych perem Ti lichotil jak mistr Hrubín.

Kéž byl bych sochařem,
křivky Tvé odléval z bronzu a tesal v kámen,
či protestantským pastorem,
modliv se k Tobě - MILUJI TĚ, AMEN!!!
Autor Fantom opery, 07.05.2009
Přečteno 354x
Tipy 3
Poslední tipující: labuť
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí