Doznívání

Doznívání

Anotace: Jedna starší, porozchodová...

Venku je krásně,
Ty píšeš své básně
slzami na polštář.
Venku je krásně,
já pod závojem vášně
leštím svou svatozář.

Láska a city
jsou dva zrezlé nýty,
co prasknou nám.
Všechna Tvá slova
brzy zahltí zloba,
já už to znám.

A tak žijeme spolu
v prázdnotě, v bolu,
dal nevíme kam.
Kvůli jednoho kazu
nastal bod mrazu,
nikdo nechce být sám.

Všechny mé činy
se v poháru viny
snadno rozpustí.
Smutek a lítost
pro lásku a bytost
nás časem opustí.

Dvě naše srdce
už bijí jen trpce;
lásku neznají.
Osud a štěstí,
co vzít si chceš pěstí,
Ti nikdy nedají.

Srdce prožily něhu,
teď s osudem sněhu
k zemi padají.
A v marném běhu,
v strnulém lehu
štěstí hledají.
Autor Tom Čičík, 12.11.2010
Přečteno 424x
Tipy 14
Poslední tipující: Tanecnice, Anjesis, Maro Deives, Gabrielle, Aka Kiss, Šerák, CULIKATÁ, NováEli, Kapka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je pravda, ale dosáhnout toho i s formou, to je můj sen :o)

15.11.2010 00:30:00 | Tom Čičík

mě se tahle smutná básnička taky líbí, některé básně nepotřebují jasně daný styl, nebo formu, moc důležité je taky obsah to jestli tě to vtáhne do toho co druhý píše, a to se ti u mě povedlo

13.11.2010 22:13:00 | Aka Kiss

Moc hezká.

12.11.2010 15:06:00 | CULIKATÁ

Díky, jsem rád, že se líbí ;)

12.11.2010 13:28:00 | Tom Čičík

právě jsem přečetla Doznívání od Nejsembásníka, tvoje je taky hezké ;-))

12.11.2010 13:10:00 | NováEli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí