Ty

Ty

Anotace: Co mělo být, vyřčeno jest...

Sbírka: Ostatní básně a jiné

Tvoje oči hluboké, jak tůňky vprostřed lesa,
ve kterých nejeden poutník našel zalíbení,
a při pohledu do nich srdce vždy zaplesá,
i když voda čistá v nich jen pro něj není.

Pod hřívou, jež je hustší nežli temný hvozd,
však neskrývá se jen tento krásný skvost.
Drobný nosík roztomilý ti dokonale půlí,
dvě tvářičky rozkošné jak zjara včelí úly.

Tělo tvé je tvaru hodin přesípacích,
proto vždy jsem z tebe na rozpacích,
proto každý tobě splní, co na srdci máš,
byť jen políbení sladké ty mu za to dáš.

Co více on si může přát za odměnu,
když tahle předčí i nejtvrdší měnu.
Přemýšlím, co má říci závěrečný rým,
a zda neproměnit těch řádků na dým.

Ale což, třeba si to jednou přečteš :-)
Autor Gandalf, 08.12.2010
Přečteno 517x
Tipy 9
Poslední tipující: Morgenstern, Anne Leyyd, NikitaNikaT., Nick Name, Agniezka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Šťastná to žena ;)

01.03.2012 09:45:10 | Morgenstern

Pěkné, skutečně povedené. Zvláště druhá sloka byla velmi originální, čekala jsem na začátku, co z toho bude a nakonec to dobře dopadlo :) ST!

15.03.2011 18:50:00 | Anne Leyyd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí