Do památníku srdce

Do památníku srdce

Anotace: nejen do klasického památníku se zaznamenávají vzpomínky

Tak jako obrázky do památníku
ruka přítele nakreslí,
tak všechny vzpomínky a křivdy
se do srdce zapustí.

Ruka maminčina nakreslila
srdce s mašličkou a dvěmi myškami.
Láska obklopena občasným nedorozuměním
v podobě šedého kožíšku
nic na tom, že je to láska maminčina, nemění.

Otcova ruka se poddala mikuláši s čertem.
Přesná kopie, jeho povahy,
kdy všechny bere přísným metrem.
Mikuláš – jeho hodnější protějšek jako moje máma
a táta – čert, táhnoucí pytel s briketama.

Ale nejvíc obrázků si nakreslil do mého srdce ty.
Tvoje barvy na paletě života rozlitý.
Červená, černá i modrá s nadějí
v optimistické náladě tvojí barvy žluté slibují.
Snad jednou nakreslíš do mého památníku života
ty nejpevnější mezníky
a rukou mužské opory namaluješ snubní prstýnky.
Autor melebele, 24.11.2006
Přečteno 1471x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Paleta pestrých barev, malováno duší, srdcem, životem...

Krásný!

24.11.2006 12:33:00 | Koprtinka

Jak včera tak i dneska - prostě fantastický vyznání! To je ale šťastlivec...

24.11.2006 08:30:00 | smudlinek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí