Anotace: Když láska s láskou rve se, to jediný slabý člověk neunese...
Sbírka: Retro ze šuplíku I.
ZATRACENĚ
Soumrak se vzepjal a puká na střepy
Kapka rosy klouže po listu
chvění se šíří vlnami touhy
střetnutí pohledů a útěk za roh
studená sprcha mi buší do spánků
vlhké oči krůpějemi snů
Teď nebo nikdy a co nejdéle
zůstaň tu ještě chvíli
prosímtě
úsměv a pokora a žal
tramvaj co zmizela za podchodem
mi kouzlí sen na tři okamžiky
vrať se mi v čase
zastav ten klam
teď a na místě a stále
jehlice nepochopení už vězí v mém srdci
možná
snad i v tvém
Z A T R A C E N Ě
Tohle jsem nechtěl
neuhýbej už konečně očima
prosím tě!
Praha, 1977 (?)