Láska 2

Láska 2

Anotace: opět pár veršů o lásce

Sbírka: Ani jeden z nás

Láska tenká jako led, co se lehce proboří

Láska tvrdá jako kámen, co se těžce rozbíjí

Láska hřejivá jako slunce, co naše těla rozpálí

Láska čistá jako sníh, co naše srdce zasněží


Láska hluboká jako tůň, na jejíž dno se dohlédne jen stěží

Láska přelétavá jako pták,  co snadno uletí a vrátit se nemusí

Láska třpytivá jako zlato, co se v našich srdcích  krásně třpytí

Láska ostrá jako břitva, co každé srdce zraní


Láska slepá jako slepec, co se přes růžové brýle dívá a pravou tvář nevidí

Láska lapená jako pavouk, co svou sítí každé srdce chytí a nikdy už nepustí

Láska lehká jako pírko, co ho vítr svěží snadno vznáší

Láska sladká jako pokušení, kterému každý z nás neodolá


Láska vzácná jako poklad, co se snadno ztrácí a pak se těžko nalézá

Láska vynalézavá jako vynálezce, co spoustu dobrých nápadů mývá


Láska výbušná jako bomba, co každém z nás snadno vybouchne

Láska tajemná jako hádanka, co se jen tak neuhádne


Láska chutná jako jídlo, co každým žaludkem prochází

Láska ničivá jako bouře, co v jediném okamžiku všechno zničí

Láska jednou každého z nás polapí a už nepustí

Autor Misha, 02.09.2016
Přečteno 455x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tolik lásky pohromadě, do takového díla se snadno zamiluje :-)

03.09.2016 22:39:33 | klaun

to máš pravdu, souhlasím s tebou, tahle báseň mě napadla v práci

04.09.2016 13:19:37 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí