Brána

Brána

Anotace: Občas je těžké překonat hradby, jež nechtějí být zdolány...

Hrdě vztyčená stojí brána,
pevné jsou zdi hradeb,
na špici střechy sedí vrána,
uprostřed stojí věz až k nebesům.

Hvězdy přihlížejí tomu dění,
kde srdce skryté uvnitř zdí,
je dobýváno hordami citů,
kdejaký rytíř by o něj stál.

Mrazivé větry kolem vanou,
tmu plaší jen plamen svící,
v tom mrazu city ustrnou,
a shoří mocným plamenem.

Brána i hradby stojí dál,
jen saze ohně na ně dopadají,
vrána se snáší k mrtvolám,
oči jim všem vyklovají.
Autor štěky, 22.01.2017
Přečteno 338x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí