Mladá - vznešená a vnitřně krásná
do první lavice vždy usedala
a přednášky s úžasem poslouchala.
Cítil jsem ty pohledy a úsměvy
a pokaždé na konci přišla a čekala
pro lásku a přátelství
Čistá a vznešená se do mě zamilovala
a zároveň tu bolest nenáviděla
Přespříliš mladá a tolik zralá
nebezpečná, tajemná a krásná
a opravdovsky šťastná…
svou láskou mě oslovila.