Na Opletalově ulici

Na Opletalově ulici

Anotace: Opět ta samá chvíle, ten samý mládenec, hluboký cit a začátek jara.

Sbírka: Od nočních dešťů k svěžímu ránu

2022

Zdá se mi to jako sen - vidět tě opět znovu.

 

Mračna se nad Prahou stahují,

chladný duben line se ulicí; 

s hlavou v oblacích a nohama v podpacích

v ústech sladkou hořkost převaluji

- tu co Jemen s Etiopií světu dali. 

 

Stojíš tam sám, o institut opřený,

s cigaretou, v zamyšlení ponořený

a tvůj úsměv zastoupí dnes Slunce,

když pohledem zachytíš,

jak díky osudu kráčím k tobě

a přitom namířeno jsem měla k sobě.

 

Oči se dotýkají, úsměvy promlouvají

duše se třepotají, srdce tlučou v Jednotě,

svět padá nám k nohám, zdá se tak nicotný,

na ničem nezáleží, na ničem, co je kolem,

- a já v hloubi duše vím, že to není jen můj dojem.

Slova něhy se ve mně vzdouvají, 

avšak rozum mi brání 

vykřičet lásku z výšek pálených střech 

tak, že pošeptám ti ji do ucha. 

 

Kráčíme mlčky, konkludentně

i v ostýchavém hovoru 

po Opletalově ulici směrem dolů.

Jsi jako já nesmělý

- probořit hráz totiž není věc jednoduchá, 

ale věz (pokud v tobě se nemýlím), 

že má láska je s tvou totožná,

jen chodí v trochu jiných šatech. 

 

Tvé modré oči za obroučkami brýlí, 

mé rudé rty, 

tvůj rolák pod koženou bundou,

můj svetr a žluté kalhoty.

 

Není čeho se bát.

Obejmeme se tedy?

Nebo půjdeme dál? 

 

Autor Dáma z kavárny, 30.11.2022
Přečteno 165x
Tipy 11
Poslední tipující: La Suneteto, Stanislav32, Imaginant, Iva Husárková, Metcheque, šerý, Marten, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ták Etiopie je pravlast kávy.. :-) a dodnes je etiopské Sidamo jedna z nejlepších. :-)

12.12.2022 18:08:55 | La Suneteto

Náhodou, mě se to líbí i konkludentně. Průšvih je, že málokterá kavárna umí sqělý káfčo. To pak nadšení z budoucího opadá, snad "dámy" prominou.
Ledaže by ta konkludence byla stvrzena vlastní krví, to by byla jiná...

01.12.2022 15:34:14 | lesan-3

...pěkně napsaný, líbilo se mi...;-)jen tu romantiku mi trochu pošramotila právničina, slovíčko konkludentní fakt se do básně takovýho typu nehodí...

30.11.2022 15:45:16 | Marten

Dobře, moc děkuji za připomínku :-)

30.11.2022 15:47:31 | Dáma z kavárny

;-))

30.11.2022 13:07:16 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí