Anotace: Vesmírem tančí svůdná dívka. Kam ji až dovedou její sametově modré šaty?
Modrá. A proč ne.
Nebe je potemnělé
a zlaté pásky hvězd.
Mladá je noc a čeká.
Jde tanečnice svůdná
modrá a proč ne.
Od hlavy k patě rozetíná
přes sebou muže pohledem.
Spadla jsi z oblohy,
nebo tě vyvrátila země?
Láva z útrob pekelných,
či blankyt z ráje?
Dámy a pánové, zadejte se!
Ach, Vy jste ještě nezadaná?
Jsem dívka v modrém
a noc je ještě mladá.
Tvé šaty jsou jasná noc,
co skrývá tajemství.
Tvůj opasek je obručí,
jež zlatem svítí.
Tvé střevíce jsou hvězdy
v pásech mlhoviny zářící.
Tanečním krokem chci plouti
daleko noční oblohou,
kde měsíc svědkem bude tomu,
co věcí je jen nás dvou.
A všechno přikryl modrý samet,
jenž obě těla pohltil.
Tvé zlaté vlasy coby gejzír spásy,
padají lávou v žhavý klín.
Vesmírem klopýtá každý jinak.
Modrá ...
Proč né !
Barva co v sobě skrývá ...
Poselství hvězd.
25.02.2023 20:19:48 | Fialový metal