Jelen v záři světlometů

Jelen v záři světlometů

2023

Potkal jsi svůj osud? 

Líbil se ti obraz, co před očima se ti zjevil? 

Byl to úžas, okouzlení? 

Strach nebo šok, ohromení? 

Jaká emoce lomcuje tvým tělem -

cit vřelý, nežný, či chladný, odcizený? 

Střídáš je jako šat, ty rysy jako z kamene;

bázeň, ochromení,

prazvláštním svitem tvá kůže pulsuje,

když pohlédneš mi do očí. 

Jestli tě políbím,

sevřu tvou duši v dlani

nebo dojde ke srážce? 

Vskutku, jak pravím,

neumím v tobě číst, je to jen pocit,

stejně nejasný jako ty,

a vědění, že je to marné

- hledat hlubší smysl tam,

kde není. 

 

Autor Dáma z kavárny, 13.03.2023
Přečteno 161x
Tipy 9
Poslední tipující: kvetkalazova, Bufik, Stanislav32, Fialový metal, Donutkaa, Psavec, mkinka, rybka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí