První láska s tebou zůstane

První láska s tebou zůstane

2023

Vyvstal v mé mysli jako z popela, 

v této půlnoční samotě tak dlouhé, tak prázdné.

Vzpomínka mě jako portál vede v čase zpět

na dny i noci neznámé slasti,

vášně a prvních doteků a muk první lásky.

 

Daň růžových dnů, devatenáct let,

horké dny, rudé slunce nad námi, 

a exotická vůně, co připomíná kari.

Sníh v hnědých pažích, nahá kůže,

letní mámení a dvě stejné duše...

Nevinnost se mnou zůstala,

ačkoli jsem se beze strachu odevzdala.

Jen dva týdny, tak krátce byl můj, 

chtěla jsem, aby byla věčná, jak to s první láskou bývá. 

Po hvězdném nebi jsme kráčeli, 

když bloudil po mém těle jako poutník, 

co navrací se domů. 

Pouto, co spojilo mě s ním, 

prolomilo ticho i prostor mezi rty;

"Neodcházej," šeptal něžně, 

"Bořící se dům přeměníme v domov."

 

Jiné navlékl prsten.

Před světem mě schoval, 

v srdci uzamkl jako vzpomínku,

kdyby nastaly horší časy - pro jistotu.

A mé oči přihlížely, v utajení plakaly

nad životem, co mi byl odepřen.

Jeho otisk ve mně dlí, 

možná vrytý jako trvalá jizva.

Při vší té dálce ho již nevnímám 

a ani v srdci necítím.

Přesto vyvstal v mé mysli jako z popela.

Dosud je ve mně, tak jak to s první láskou bývá. 

https://www.youtube.com/watch?v=zkV5PJ3kxPE&list=RDMMzkV5PJ3kxPE&start_radio=1

Autor Dáma z kavárny, 14.04.2023
Přečteno 301x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Fialový metal, Psavec, Marťas9, Malá mořská víla, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Cítíš ji Dámo z kavárny...jinak bys nenapsala:)

14.04.2023 17:17:01 | Malá mořská víla

Citlivé a upřímně.

14.04.2023 14:59:13 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí