Večerní koncert
Nadešel večer, poslouchám … Kryla…
Snad bych i brečel do kapek deště
nad jednou z krás, která mi ještě…
ve světě… zbyla…
Za oknem táhne karavana mraků,
co lahodí zraku
a já si ji dopřál, aby pookřál,
můj věčný splín,
když tvůj měkký … klín,
který vždy potěší,
do spánku konejší
bolavou hlavu,
je proti právu
za obzorem, kdesi,
kde šumí lesy
a květy žasnou
nad tvojí krásou.
Tak jsem tu sám, u sebe mám
jen Karla Kryla….
Kdybys, ach, kdybys jen…
tu se mnou
v noci pod oprátkou,
co není a nebude jen krátkou,
ale i temnou…
… byla…
Díky za Tvoje básně. Jsou opravdu krásné. Tato obzvlášť. Mám ráda Kryla.
11.04.2024 06:55:04 | Fractura cordis aperta
... no, moc děkuji... jen- není té chvály příliš...? ... ještě jednou dík, JT
11.04.2024 21:22:43 | mravenec