Vím...

Vím...

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Písně odjinud . . .

Vím
Cestu kolem Řeky dávno znáš
Kaštanová alej
mezi nimi smuteční vrba
Sem tam osika
I mohutný jasan
natřásá své listí

Vím
I jiné cesty znáš
Tvá Řeka je do S zaklenutá
bez stromů
i bez alejí

Vím
Plyne v nich i skoro stejná voda
Jedna od Beskyd
ta Tvá zase od Šumavy

Vím
Cesty kolem každé Řeky
mívají svůj půvab jedinečný
Byť u obou na skále se strmí
stejně starodávný hrad

Vím
Návrat do alejí
nebo po náplavkách
návrat někam do starodávna
Už dávno svou přitažlivost ztrácí

Vím
Stejná je píseň jedné Řeky
Stejná jsou slova každé sloky
A přece jiná je v nich báseň
Jedna je myta vodou od Beskyd
Ta druhá zase
vodou z Pošumaví
Autor Těšínský, 12.10.2007
Přečteno 317x
Tipy 5
Poslední tipující: Sandra_T, Lota, isisleo
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

snad bych i mohla tušit...však už tolikrát jsem se zmýlila

12.10.2007 23:38:00 | Lota

:-))

12.10.2007 20:40:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí