Podivný chorál

Podivný chorál

Anotace: - Žalmy -

Sbírka: Žalmy

Den pozvolna obnažuje své tělo
Ze šeravého oparu
jako dělník od vysoké pece
vysvobozuje svou siluetu
z gejzírů ohnivého deště

Tak rodí se každodenost
v podivném rozmaru
. . . dramatických proměn času . . .

Míjíme se
Skleněné tabule výloh
odráží obrysy představ
V pohledech kolemjdoucích
zrcadlí záhady bytí
a mísí se s realitou
. . . Déjá vu

Tam někde v nedohlédnutém
V neviděném . . .
ale vnímaném obrazu
rozjitřené žízně
bolestného nedostatku
spojité sounáležitosti
se vším . . .
. . . a se všemi
pokoušíme se vymanit
z vlastního kokonu
uzavřené egoistrapace
a v rytmu techna
odříkáváme svůj každodenní žalm
dohledávaných citů

Namísto v kancionálu
hledáme na stránkách bulváru
ztracený a zapomenutý text
Té správné písně . . .

Namísto varhan
Hluk nízkoprofilových pneumatik
Na prvotřídním betonu . . . z Českého ráje

Podivné míjení životů . . . Déjá vú . . .
. . . podivný chorál žalmů . . .
Autor Těšínský, 05.03.2008
Přečteno 286x
Tipy 14
Poslední tipující: Nút, Pišák, Lota, Psavec, just me, isisleo
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

No tak nesedte u cesty a rozeřvalých hospod a pojde si sednout na kraj lesa.. kde zní uplně jiné chorály...jsou taková místa a nejsoudaleko ... jen je chtít hledat a chránit...aby zůstala i těm našim dnes uřvaným dětem..

20.03.2008 06:40:00 | Nút

hmm, je mi smutno

05.03.2008 22:19:00 | Lota

to je nádherný...:)pravdivý

05.03.2008 11:32:00 | just me

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí