Přestávám . . .

Přestávám . . .

Anotace: - Žalmy . . . -

Sbírka: Žalmy

Přestávám věřit . . .
V malé krabičce nosím
ještě pár odlamků důvěry
(ani nevím proč)

Přestávám věřit
s nostalgií smutečního věnce
i všech těch smutně odžitých realit
které ukládám na pomyslný hrob
(je až vzadu u hřbitovní zdi)
straním se prominentních míst
i zbytečného komentáře
(kdopak by to taky čet´)

Je to takový obyčejný rov
jako když děti pochovají
uhynulého ptáčka
a z kamínků uloží
drobnou mohylku
zdobenou několika květy
jednou pampelišek
jindy s poměnkami

Přestávám věřit na zázrak
vlastně je na něj už stejně pozdě
Mám docela skromná přání
jako třeba:
- dočíst si ještě těch pár rozečtených knih
(ani vlastně nevím kolik jich je)
- shlédnout představení Aidy v La Scale
(to jen kdyby se to předchozí podařilo)
- ale třeba i . . .
- a možná . . .

Přestávám věřit . . .
odpusť mi můj Bože
moji nestydatost
Však Ty víš nejlíp
jaká přání zbyla by ještě . . .
Autor Těšínský, 04.05.2008
Přečteno 349x
Tipy 16
Poslední tipující: Najlin, isisleo, Danah, chicacheca, /cnz/, Psavec, labuť, Lota, a_tao
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hmmm... občas také přestávám věřit, že to co je ... je opravdu skutečné... a když už je to skutečné .. tak se bojím

08.05.2008 14:14:00 | Najlin

Smutné, ale nakrásně krásně smutné... Ale i ve veselosti je mnoho krásy a to mi VĚŘ :)

04.05.2008 15:07:00 | Miiemu

...asi by člověk nikdy neměl přestat věřit...není to snad jeho povinnost???...ale já nevím, proto říkám jen nesměle slůvko asi...

v ochraně proti robotům se objevily znaky KDY

04.05.2008 14:49:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí