PTÁŠ SE PROČ . . . ?

PTÁŠ SE PROČ . . . ?

Anotace: - Bludné proudy -

Sbírka: Bludné proudy

.

neuchopitelné jitro
jako nit navléknout den
a vyšít symbol slunce do mraků
zachmuřených duší

ptáš se proč . . .
neznám odpovědi
na prchavou otázku
nazdařbůh
nechám jít zástup slov
bez žalu
. . . bez bolesti

ryzost žití . . .
jako vzdálené ostrovy blaženosti
chované v teplých oceánech
kam jezdí se na dovolenou v párech
stejně vánky všednosti jim odvanou

když ráno stojím u okna
a nadechuji vlahé vůně jitra
vnímám ryzost žití

květy pozdního léta
stydlivě kloní ojíněnou hlavu
když si je nenasytně prohlížím
a žena ze sousedství se usměje:
- jsou krásné . . . že ? -
prohodí namísto pozdravu

neuchopitelná chvíle naděje
když ukláním se jitru
a i kdyby nebylo
než těch pár posledních šípkových květů
jak úchvatné je
s nimi se ráno pozdravit

je milé slyšet pár milých slov
je krásné číst Tvou otázku
na kterou neznám odpověď . . .

.
Autor Těšínský, 22.09.2008
Přečteno 302x
Tipy 16
Poslední tipující: danaska, Lota, labuť, Marfuša, Psavec, isisleo, Triffid Kolbe, Rbb
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...člověk se asi bude celý život ptát...proč???...od prvních slovíček, až po ta poslední...

22.09.2008 12:03:00 | Lota

Lahodné a milé.ST

22.09.2008 11:08:00 | Marfuša

Přidávám se. Hned po ránu mě to pohladilo tak sladkobolně na duši. Moc se mi líbí.

22.09.2008 09:27:00 | Triffid Kolbe

moc krásné .....přeju ti hodně štestí...

22.09.2008 09:15:00 | Rbb

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí