Vozka snář
Anotace: Vozka snář v mé fantazii...
Dnes tančí ve zvěrokruhu,
noc je jako bál,
tma je skryta v hloubce noci,
hlídá,
vozka snář.
Strnule civí městské budovy,
stíny už šly dávno spát,
pochmurno a ticho vkradly se,
a spolu nastolili řádu spád.
Temný bič prásknul neviděn,
a odstartoval půlnoc,
vážnou masku má,
do prázdna se lepí oči,
a kručí mu v břiše,
má z nudné chvíle hlad.
Ale již prchá kosým úvozem,
prchá stále dál,
koně hučí a kopyta prach rozmetají,
vítr vlaje a tma houstne,
vozka kočíruje smysly,
lidské sny člověku do hlavy připlétá…
Komentáře (3)
Komentujících (3)