Matka země

Matka země

Už je to mnoho let
co jest světem svět
Vzhlíží člověk pouhý k nebi
v duchu však nejvíce důvěřuje své zemi
Po níž tančí, na níž leží
shlédne na ní a je zase svěží

Čeká na zem, až se z jara vzbudí.
Nebýt země, matky země
byli by jsme lidé chudí

Přešla bouře, liják ztich
matka země, pevná pod nahami
a každý člověk spláci ji dluh.
Autor Jan Václav Znojemský, 28.01.2009
Přečteno 384x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí