Pohádka na ruby.

Pohádka na ruby.

Anotace: Býk prý je otec telátka, vůl dělá jenom strýce, vše řekne tato pohádka, co k tomu dodat více.

Sbírka: Breviář bláznů.

Já nejsem rytíř z pohádky,
špínou vede má cesta,
s kdekým se dáváš do hádky,
když šlapeš dlažbu města.

Kde je tvá duše dítěte,
jež byla děvkám k smíchu,
dnes jsi jen děvče zakleté,
co žije v lůně hříchu.

Má hrdost dávno nepřizná,
z rytíře stal se lapka,
ač dřív bylas má princezna,
dnes jsi jen pouhá šlapka.

Možná nám kdosi úděl vzal
a dnes nás kdekdo haní,
do uzlíku nám kletbu dal,
na místo požehnání.
Autor ota.pé, 01.02.2009
Přečteno 457x
Tipy 8
Poslední tipující: ota.pé, labuť, Kapka, floreciente, Jaromila
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Píšeš hezky, dnes vím, že jsem u Tebe nebyla naposledy... a dodatečně vítej!

01.02.2009 13:00:00 | labuť

**ST** moc pěkně napsaná!

01.02.2009 11:09:00 | Jaromila

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí