Ptáče

Ptáče

Anotace: O blížících se VŠ studiích, o neústupnosti odchodů a taky o optimismu.

Pokojem chodím sem a tam
a tam i sem a sem i tam
a pod ulitou zevnějšku
přemítám,
kam na vejšku.

Jako ptáče,
když hnízdu sbohem dává,
křidýlek
pírka nedočkavá
zavelí zbůhdarma bůhví kam…
Půl roku jen
a odlítám
s úlomky skořápky ve vlasech –
- vzpomínkou, která jen tak sklepat
nedá se.

Vzpomínka na hnízdo,
jež v dobách nejistot
sladce mi bude připomínat:
‚Ondrášku,
bude-li tě sráti
kdejaké klima,
pamatuj,
že se máš kam vrátit.‘
Autor china white, 08.03.2009
Přečteno 422x
Tipy 6
Poslední tipující: DNA, Romana Šamanka Ladyloba, PrincessOfTheNight, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí