Kolibřík v poločase
Anotace: z nudy a melancholie
Tam někde v denním jase
zahlíd jsem kolibříka,
v životním poločase
nade mnou nenaříká.
Viděl jsem mávnout ho modrými křídly,
usmál se, uletěl, snad někde bydlí...
Ne jako já.
V půlnočním rozechvění
viděl jsem vážky,
líbaj se do zmizení
- nemaj překážky.
Ne jako my.
V tančícím rákosu
všechno se mění,
slunce i život
se v rozednění
vynoří z temnoty, vykoupí z pekla.
Ne jako ty (a má duše vzteklá)
Perlička ze dna
v písku se ztrácí,
tak jako naše hra
té delegaci
vyslané ze srdcí nás obou v poločase
a až se zapíská, budem tu zase
a v plné síle budeme hrát
já versus ty
na tisíckrát.
Přečteno 406x
Tipy 10
Poslední tipující: Gabrielle, mademoiselle secret, WAYWARD, labuť, CULIKATÁ, Jiná, nejsembásník
Komentáře (4)
Komentujících (4)