Na písečku

Na písečku

Anotace: jednorázovka, bezprostřední reakce, omluvte prosím jistou neučesanost toho "díla". :)

Na vlastním písečku,

prozpěvuje paní ctnostná,

jak vesele! Panečku.



„Pečlivě pečuji o svůj keřík,

není to plevel, ba ani šeřík.

Nevidíte moji drazí,

přece poklad, růže skvostná.“

(ke slunci cestu si razí)





Na teplém místečku,

které velmi dobře znají,

u vlastního chlívečku,

(součástí milého písečku?)

ostatní zopakují píseň chvalnou.

A vodou stojatou, vodou kalnou,

připijí si na hodně zdaru,

na tajemství, které tají.

(že drze holdují tu zmaru)





Novému rolníku darují rolničku,

cinká úsměv hraný,

by pěkně se naučil jejich písničku.



„Kdo součástí stáda, přítelem jest,

a nikdy cizím nenechám se svést.

Podlomit kolena vlastní,

splnit úkol daný.“

(pak račte si básnit!)
Autor Markéta G., 07.03.2011
Přečteno 327x
Tipy 19
Poslední tipující: Špáďa, Radek.oslov.Šafárik, PIPSQUEAK, Kájoušek, Actafool, Gabrielle, hašlerka, Květka Š., Hazentla, ilona, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bezprostřední super ST
...."připijí si na hodně zdaru,
na tajemství, které tají.
(že drze holdují tu zmaru)

Novému rolníku darují rolničku,
cinká úsměv hraný,
by pěkně se naučil jejich písničku...."

07.03.2011 11:16:00 | Helena Lovecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí