Vzdávám

Vzdávám

Anotace: Ten, kdo miluje, bývá po zásluze potrestán...

Jak hrozné je vědět, že na všechno jsme sami,
Není snadné čelit všemu hrdě a statečně,
Pomluvám a vztahům mezi námi,
Zvlášť když všechno děláme zbytečně…

Není tak hrozné spadnout,
Ale co když se bojím pak zase vstát,
Protože růže může zvadnout,
Ale nezvadne vícekrát.

I té růži totiž jednou dojdou síly,
A ty malinké naděje, co jí zbyly,
Roztrhají na kusy jako okvětní lístky,
Lidé, co si neváží ani pitomé kytky.

A pak už je těžké zas a znovu vstávat,
Naději v sobě živit a lidem ji dávat,
Povzbuzovat jiné, když naše srdce slzí,
A poslouchat jen soucitné ,,Mě to hrozně mrzí…"

Protože říct ,,Líto" je tak hrozně snadné,
Lidé jen málokdy ví, jak láska bolet může,
a, ten kdo aspoň tuší, by místo lásky chladné,
Myslím, bral i vysvlečení z kůže.

Odvolávám ódy, na tento záludný cit,
A myslím, že bez ní, by bylo světu lépe,
Protože ten, co miluje, bývá bit,
A držícímu se v ústranní, alespoň srdce déle tepe…
Autor Dameira, 07.03.2011
Přečteno 397x
Tipy 14
Poslední tipující: angellka, Emmelia, Dreamer.Z, Mbonita, Poustevníček, la loba, CULIKATÁ, Učitel
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No určitě jsi rychlejší mě to došlo nedávno ...nicméně úděl lidský je milovat i za cenu bolesti

07.03.2011 22:34:00 | la loba

že ti to pochopení ale trvalo...XD

07.03.2011 19:20:00 | Učitel

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí