Balada o smrti padlého bojovníka
Anotace: Navazuje na původní baladu o padlém válečníkovi, která z důvodu věnování není zveřejněna.
Válečník, rytířem v srdci hrdinským světu byl,
žil upřímně, čestně a srdce mnoha dívek okouzlil.
Ač život svůj a přátel měl tak rád,
svou smrt za vlast by nemohl proklínat.
Zemřít v boji, čestně, co víc by si jen mohl přát?
Jako život mnohých hrdinů i jeho byl s válkou spjat.
Mečem válečným a zradou svých mnohých
stal se jen padlým hrdinou, čekajícím na své Bohy.
Plná padlých hrdinů čeká ho Valhalla,
svými činy bojovník rovná se Bohům a síle Thorova kladiva.
Přečteno 594x
Tipy 5
Poslední tipující: Samantha Graham, Fungal, francouzka
Komentáře (1)
Komentujících (1)