SKOKAN NA HRANĚ MOSTU

SKOKAN NA HRANĚ MOSTU

Anotace: ....

Střízlivostí srdce principála
ční stanové přítmí kopulí
jako provazové mosty artistů
a jejich akrobatický let
bez křídel
a bez zajištění

zdánlivý hazard
pro zvěčnění a slávu
pro peníze a životní standart
a upřímný potlesk davů

pro adrenalin v krvi
a zvýšený tlukot srdce
jako když zasáhne tě láska
i když často to bolí
tak stojí to za to,přece
umřít mladý….to je už sázka!

A přece
každodenní dril
ta dřina
jak létat bez křídel
a porazit přitažlivost zemskou

jen pro pár vteřin
být nádherným barevným ptákem
v očích strnulého davu
se zatajeným dechem

tak moc si věřím
že nestanu se mrzákem
a dokončím sestavu
svým posledním letem
světem!
Autor ZILA78, 12.03.2012
Přečteno 268x
Tipy 6
Poslední tipující: Jin&Jang, Aťan
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A o pár let později, bys požila prozření..

26.02.2017 06:21:25 | Jin&Jang

u mě budeš mít zajištěného čtenáře, mně se tvé básně líbí straně moc, i tahle ST

13.03.2012 14:43:18 | kočkopes

Možná tvoje básně nepůjdou tolik na odbyt, máš tam málo "teplých dlaní a andělských křídel" :-)) ...ale nenech se odradit... ST

13.03.2012 14:35:28 | Aťan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí