Lipová
Řekni mi, lípo,
znáš mne ze svých letokruhů?
Alespoň jeden, lípo,
dej mi ze dřevěných pruhů.
Řekni mi, lípo,
voníš červencová ženou?
Alespoň jednou, lípo,
buď s včelami rozbzučenou.
Řekni mi, lípo,
dýcháš-li den pro koruny?
Anebo jednou, lípo,
od kořenů zněly struny.
Neříkej, lípo,
že jsi z lipového muže.
Jak si Tě, pevná lípo,
červencově ustlat v lože?
Přečteno 469x
Tipy 2
Poslední tipující: zdenka, poeta
Komentáře (0)