Babička

Babička

Anotace: ...o lásce k babičce, o tom, jak je v mém životě důležitá, a o dětství a světě s ní...

Dny bezstarostných tramvajových jízd
z konečné snů na konečnou bdění,
obkroužila svět našima dětskýma očkama
a pevnou rukou nás uvedla ve vševesmírné dění

Jásání ze zahlédnutých čapích hnízd
a nakrmená břicha krotkých pakových kachen,
dny bezstarostných tramvajových jízd
byly tak nachově zbrklé i namodrale plaché

Průsvitný papír a kolotoč barev
skrz čas se dál točí na Tvých hebkých stěnách,
bledne sytost, však vše stále vidím v tak přesných ostrých tvarech,
snad dlouho, však ve mně jsi dál a navždy stejná

Tvé všeobjímající porozumění vyřčené tak jistě, co hláska vedle hlásky
nosívá mě skrz těžké noci vždy k dalšímu ránu
...ach ta unavená laskavost tvé nasládlé lásky

Jsi tak Andělská ve své skořepince z porcelánu
___
Autor Patěnka, 27.11.2014
Přečteno 380x
Tipy 7
Poslední tipující: CoT, Frr, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné.

23.11.2015 19:47:46 | Bylinná směs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí