Duše jako květina

Duše jako květina

Anotace: To jak vidí Tě svět kolem .....

To jak vidí Tě svět kolem
na tom není žádné vady,
kterou bys chtít měl zlepšovat,
jako pod rozpadlým molem
ční starý kůl z vody
a nechává se vlny bičovat.

Pak zdá se, že pod tíhou chvály
Tvá květina náhle rozkvétá,
podle skutků Tvých soudí i duši
stane se to čeho jsme se báli,
Tvá květina sic plně je rozvitá
dostává náhle zápach lopuší.

Být dobrý člověk to vada není
však s tím přichází podezření.
Vrány krouží hned kolem hlavy

rázem jsi středem pomluvy.

Nebuď ten jemuž jen dvoří se svět
červ má nesladší poupě nejraději,
ať nepošlapou ten nádherný květ
a Tvou duši nezabijí...

Autor WIRUS, 05.03.2015
Přečteno 278x
Tipy 2
Poslední tipující: knihomolka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí