Soukolí

Soukolí

Anotace: ...

Na poli dva voli,
tlačili soukolí.
Jako v roli divadelní.
Razili brázdu.
Bezprostřední.
Já viděl tu spásu,
Bylo poledne, dost času.
Slunce hřálo, vítr foukal do vlasů.
Celý vesmír koukal
já marně doufal.
Jsou luka i stráně.
Nad hlavou loví káně.
Zvednu kámen, leží v cestě.
Není to tu jako v městě.
Dnes je středa, ohnivý den.
Kapánek přiopit, naladěn.
Nesejít z cesty, držet se štěstí.
A co bude za týden ?
Pole zorané jako na Hané.
Po staru česané.
Je život, jsou role.
Je příběh, je pole.
A úroda ve stodole.
Autor w3s, 27.09.2016
Přečteno 239x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí