CHCI BÝT HERCEM

CHCI BÝT HERCEM

Anotace: Básně z roku 1955 1. vydání 2017

CHCI BÝT HERCEM

Já chtěl bych hercem být,
ne v lokále či sále,
z životní dráhy vystoupit,
a pro život hrát stále, stále.

Každý člověk je v jádru dobrý,
však do role jej vtáhni,
trochu budeš-li moudrý
na jeho notu sáhni.

Když potkáš blázna,blázna hrej
když pána, pána.
Vždyť pánům bláznům těm je hej,
nechtěj být bílá vrána.

Já tohle jen chtěl světu říct,
nezávidějte pánům,
penízky stále musí hníst,
podobají se bláznům.

Každý svou notu vyhledej,
a hrej jak srdce,rozum káže.
Cestičku svoji prošlapej
a vše ti půjde snáže.
Autor D.Chaloupka, 23.04.2017
Přečteno 208x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí