Andělům dík zvláště pak strážným
mají to těžké to já dobře vím.
Zvláště o vánocích, ale i tak
takovou službu, dělal by jen kat.
Sledují naše kroky naivní
myslí si své a nejsou protivní.
Jak profíci, nic je neodradí
to jenom člověk, člověka zradí.
Jsou loajální a bez předsudků
věrni své víře v pravdě bez smutku.
Chrání nás dnem i nocí stále
před námi sami, šašky i krále.
Brání nás láskou andělům danou
ochrání nás před pekelnou branou.
Jdou stále s námi ač chceme či ne
jejich víra v člověka nezhyne.
Ochraňují před osudem strašným
andělům dík a zvláště pak strážným.