Je třeba uznat vlastní převahu a podmanit si dívku citem, rozumem, čestně silou, aby cítila chuť se přimknout - paragrafy to nejde.
Básnička zdánlivě přehledná až banální, s jednoduchou zápletkou (hádky a smiřovačky), ale nečekaně bohatě vrstvená, souvislá a logicky důsledná. Dokonce s jakýmisi online odkazy přímo do sebe (verš je tudíž volný). Takže nakonec stojí za to se vrátit na začátek a číst pozorně každý řádek. Škoda že šetření nedospělo k pozitivnímu obratu, hrdinové si to, soudím podle předloženého spisu, zaslouží. Báseň je chytrá, myšlenkově čistá, název výborný.
29.04.2019 08:25:04 | Karel Koryntka
Děkuji za kvalitní kritiku. Asi jsem ji měl zařadit do "Ze života", protože je podle skutečné události a ta dopadla, tak jak dopadla...
29.04.2019 15:16:55 | Ešus