Som krajinou po teroristickom útoku

Som krajinou po teroristickom útoku

Pozemské duše sa zbytočne snažia
o gastro vyšetrenie nočnej oblohy
ďalekohľadom

mračná zvukotesne uzavreli nebo
a hviezdy márne kričia o slovo

už ani túlavé mačky
s jazykmi dorezanými
na starých konzervách
v nich neveria

pochopili že
nádej je stará unavená kurva


čas s amputovanými chodidlami
snom odňal krídla
a nevráti im ich
ani na konci školského roka
kým sa láska naučí neumierať

je neskoro

radlica pred lokomotívou
natiera na podvaly
prísľuby nezajtrajškov

na peróne stoja pobalení ľudia
a z kufrov vypadáva plač

lúčia sa s mestom

lúčia sa s teplom

lúčia sa s tebou
Autor Nervaque, 31.10.2021
Přečteno 106x
Tipy 10
Poslední tipující: gallatea, Fractura cordis aperta, Iva Husárková, mkinka, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poezie jak skelná vata. Ještě že jen na distanc a naberu jen očima.
Super vypracované*

31.10.2021 22:15:03 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí