Démposthénés IV.

Démposthénés IV.

Jestliže jsme krváceli,
ne proto, aby bylo vidět krev.
Oblázky sypaly se ze stráně
do rozevřených úst
a ta šišlala a šlšlala
do rytmu vln.
Král je veliký a šikmý
a pravda naráží do zakázaných veřejí.
Patnáct talentů se procedilo rozedraným chitónem.

Jestliže jsme milovali,
ne proto, abychom obnažili těla.
Démosthénés
má ústa rozervaná šutry
a žádné ucho nenaslouchá.
Neexistují zakázané veřeje.
Král rozdal klíče
                (těm nejposlušnějším).

Řeči, řeči, řeči...
Řeči nevrátí stěžně lodím u Salamíny.
Všude kolem jsou ocelové mříže.
Démosthéne
Na písku leklé ryby
vysoušejí se...

          29.11.1988

Autor Jan Kacíř, 14.05.2022
Přečteno 231x
Tipy 9
Poslední tipující: Marten, mkinka, Sonador, šerý, Psavec, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí