Bříšní sonet

Bříšní sonet

Anotace: lepší než dva svetry

Sbírka: Dva svetry

je večer  zní tu krásně ticho
a tráva voní ptáci sní
což pak se rušit ten klid smí
však zakručelo drze břicho

jen plný měsíc ten to ví
a krásy plné hvězdné nebe
jen břicho bez svetrů si zebe
tu ústa směle odpoví

co vidíš krásy kolem sebe
a drze kňučíš naříkáš
hlad nebo zima tě snad sere

i zimou týrán měsíc chodí
on přesto světlo odráží
když zmrzneš tak tě doprovodí

Autor Uličný, 17.10.2022
Přečteno 130x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí