Hrůzná tvář

Hrůzná tvář

Už dlouho se dívám do zkroucené tváře
Už dlouho z její srsti jde dušný prach
Až přes nyvé saze neprojde dne záře
Snad skryjí z mysli nekonečný strach

V těch očích jsem utopil i střípky stesku
Všechen čas a skvící sny
V těch zrcadlech bez živých lesků
Teď vidím už jen věčně tmy

S časem už jen více sklápím zrak
Dřív než mi v zubech rozdrtí mé kosti
On šklebící se černý drak

Kéž jsem jak ti co jsou strachu prosti
S porážkou v hloubi duše však
Musím odvrátit se od tváře budoucnosti
Autor Evžen Zachariáš, 30.10.2022
Přečteno 107x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec, Frr, mkinka, Kan
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná, skvělá volba slov

31.10.2022 07:28:47 | Dcera_Frankensteina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí